Bruschetta med lufttorkad skinka

38
7
Bruschetta med lufttorkad skinka

En tjusig förrätt med italienska förtecken, eller en charmig liten rätt på smörgåsbordet. Till bruschetta ska det vara lufttorkad skinka och en röra på solmogna tomater, vitlök, olivolja och balsamvinäger. Och italienskt bröd såklart!

Bruschetta med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
6 solmogna tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar basilika
2 msk olivolja
4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
1 kruka rucolasallad
8 skivor lufttorkad skinka

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Ann

2023-01-04

Perfekt förrätt 👍

Anneli

2020-08-06

Såå underbart gott!! Den här ska jag göra flera gånger!! :)

Maud

2007-10-27

Sååå gott! Vi använde den som förrätt när vi gjorde en 3 rätters-meny uppskattad av alla. Gör inget om man får vänta ett tag på varmrätten!