Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bruschetta med lufttorkad skinka

En tjusig förrätt med italienska förtecken, eller en charmig liten rätt på smörgåsbordet. Till bruschetta ska det vara lufttorkad skinka och en röra på solmogna tomater, vitlök, olivolja och balsamvinäger. Och italienskt bröd såklart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyfta tomaterna och ta ur kärnorna. Hacka tomatköttet. Skala och hacka den gula löken och lägg i en skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och lägg i tomatköttet. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Lägg basilikabladen i skålen. Häll på lite olivolja på brödskivorna och grilla det på grillen eller stek det i olivoljan på spisen. Salta och peppra.
  3. Fördela salladen på brödet och lägg på skinkan. Fördela sedan tomatröran på skinkan och ta ett par varv med svartpepparkvarnen på varje smörgås och njut.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 solmogna tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 kvistar basilika
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor osötat italienskt bröd (grova skivor)
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?