Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du en härlig pizza som passar som plockmat eller kanske middag med sallad till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Ingredienser
1 pizza
Pizzabotten
200 g blomkål
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
Topping
1 dl tomatsås
3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka
Till servering
rucola
Gör så här
00:04:00
00:08:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3380 KJ / 807 kCal
Fett53 g
Salt7.9 g
Kolhydrater23 g
Protein57 g
Kommentarer
17 stGjorde en egen pizza sås men en absolut god pizza blev det av denna botten! Saknar inte den vanliga varianten alls!
Maria
Hade inget mandelmjöl glömde allt vad mjöl hett men blev ändå en klart godkänd botten.
Birgitta
supergoda
Peter
Hej! Skulle vilja prova men har ingen micro, kan man få motsvarande resultat med ugn eller spis?
Erica
Hej Erica! Det går bra att koka blomkålsriset i en kastrull istället för att micra det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Älskar den här pizzabottnen har gjort den i flera år .
Caroline
Supergod!!! Kommer göras fler gånger
Selma
Hej tänkte prova göra den,har en fråga hur jag räknar ,en portion,är det en liten pizza el för 2 små?
Annelie
Hej Annelie! Beror ju så klart på hur mycket man äter. Men en liten pizza med en rejäl sallad kan fungera som en middag. Annars skulle jag nog säga två pizzor per port. Blomkålsbottnen mättar ganska bra. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Är kaloriberäkningen med eller utan topping?
Katrin
Hej Katrin! Näringsberäkningen är med topping. Hoppas att du gillar blomkålspizzan! Hälsningar Elina
ICA-köket
Underbart god botten! Toppade istället med bredbar chèvre, färsk spenat, hackade valnötter, klickar av fikonmarmelad och riven ost. Galet gott!
Carola
Kan man använda ugnen i stället för mikro? Hur länge och hur varmt i så fall?
Annette
Hej Annette! Det funkar med att doppa blomkålen i kokande vatten. Hälla av i en sil, låta svalna, krama ur och sen följa receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket