Italiensk blomkålspizza

Betyg 3.6 av 5.252 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du en härlig pizza som passar som plockmat eller kanske middag med sallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

En hel pizza toppad med kronärtskockshjärtan, mozzarell, skinka och rucola. Bredvid ligger en pizzaskärare.

Ingredienser

1 pizza

Pizzabotten

200 g blomkål
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg

Topping

1 dl tomatsås
3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka

Till servering

rucola

Gör så här

00:04:00
00:08:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Gjorde en egen pizza sås men en absolut god pizza blev det av denna botten! Saknar inte den vanliga varianten alls!

    Maria

  • Hade inget mandelmjöl glömde allt vad mjöl hett men blev ändå en klart godkänd botten.

    Birgitta

  • supergoda

    Peter

  • Hej! Skulle vilja prova men har ingen micro, kan man få motsvarande resultat med ugn eller spis?

    Erica

    Hej Erica! Det går bra att koka blomkålsriset i en kastrull istället för att micra det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Älskar den här pizzabottnen har gjort den i flera år .

    Caroline

  • Supergod!!! Kommer göras fler gånger

    Selma

  • Hej tänkte prova göra den,har en fråga hur jag räknar ,en portion,är det en liten pizza el för 2 små?

    Annelie

    Hej Annelie! Beror ju så klart på hur mycket man äter. Men en liten pizza med en rejäl sallad kan fungera som en middag. Annars skulle jag nog säga två pizzor per port. Blomkålsbottnen mättar ganska bra. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Är kaloriberäkningen med eller utan topping?

    Katrin

    Hej Katrin! Näringsberäkningen är med topping. Hoppas att du gillar blomkålspizzan! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Underbart god botten! Toppade istället med bredbar chèvre, färsk spenat, hackade valnötter, klickar av fikonmarmelad och riven ost. Galet gott!

    Carola

  • Kan man använda ugnen i stället för mikro? Hur länge och hur varmt i så fall?

    Annette

    Hej Annette! Det funkar med att doppa blomkålen i kokande vatten. Hälla av i en sil, låta svalna, krama ur och sen följa receptet. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3380 KJ / 807 kCal
Fett53 g
Salt7.9 g
Kolhydrater23 g
Protein57 g

Testa liknande recept

  • Bruschetta med lufttorkad skinka
    Betyg 3.9 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasallad med salami och rucola
    Betyg 4 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Panzanellasallad med mozzarella
    Betyg 3.2 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza crudo
    Betyg 4.6 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig papardelle med portabello
    Betyg 3.3 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad