Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Isterbandslåda

Ett smakrikt recept på matig isterbandslåda att servera till middag. Du gör lådan av isterband, lök, basilika, grädde, potatis, ägg och mjölk. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka lökarna.
  3. Skär upp isterbanden och dra bort skinnet. Hacka dem grovt. Fräs lök och isterband i smör ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, basilika och hälften av grädden.
  4. Skiva potatisen. Täck bottnen av en ugnssäker form med hälften av skivorna. Fördela isterbandsfräset över. Täck med resten av potatisen.
  5. Vispa upp äggen i en skål. Vispa ner mjölk, resten grädde, salt och peppar. Häll stanningen över lådan. Strö ströbrödet över. Grädda i ugn ca 30 minuter.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på isterbanden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk samtr laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserad ersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 isterband
  • 2 gula lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 msk grädde
  • 10 kokta potatisar
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan