Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med rotfrukt- och äppelpytt

Frukt och rotfrukter är en utmärkt kombination och tillsammans med isterband blir det en enkel vardagsrätt med såväl sötma som sälta men också viss hetta genom dijonsenapskrämen som serveras till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, morötter och palsternacka och skär i ca 1 cm stora bitar.
  2. Stek rotfrukterna i hälften av matfettet tills de är gyllenbruna och mjuka.
  3. Skala och tärna äpplena och blanda ned dem och persiljan i rotfruktsfräset. Stek ytterligare någon minut.
  4. Dela isterbanden på längden och stek dem i resten av matfettet.
  5. Rör ihop senap och crème fraiche, smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera isterbanden med rotfruktsfräset, senapscrème och gärna knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut isterbanden mot lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fast potatis
  • 500 g morötter
  • 250 g palsternacka
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 isterband
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3115 kJ / 747 kCal