Isterband med rotfrukt- och äppelpytt
Frukt och rotfrukter är en utmärkt kombination och tillsammans med isterband blir det en enkel vardagsrätt med såväl sötma som sälta men också viss hetta genom dijonsenapskrämen som serveras till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
500 g fast potatis
500 g morötter
250 g palsternacka
2 msk smör eller margarin
2 röda äpplen
2 msk hackad persilja
4 isterband
2 msk dijonsenap
1 1/2 dl lätt crème fraiche
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut isterbanden mot lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3115 KJ / 747 kCal
Fett34.4 g
Kolhydrater79.7 g
Protein21.9 g
Kommentar
Det här är gott, men steker pytten o låter den gå färdig i ugnen
Lena
2019-01-25