Småländska isterband med rotfrukts- och äppelpytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Småländska isterband med rotfrukts- och äppelpytt

Ett matigt och utsökt recept på småländska isterband med rotfrukts- och äppelpytt. Du gör det av bland annat isterband, potatis, morötter, palsternacka, äpple, crème fraiche och senap. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skala potatis, morötter och palsternacka och skär i cm-stora bitar. Skala och tärna äpplena lika stort. Hacka persiljan.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Lägg i den tärnade potatisen och låt fräsa någon minut. Lägg i morötter och palsternacka. Tillsätt även 1 msk smör. Fräs rotfrukterna tills de är gyllenbruna, 10-15 minuter. 
  3. Tillsätt den hackade persiljan och de tärnade äpplena. Smaksätt med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 
  4. Dela varje isterband på mitten och en gång på längden så att det blir fyra delar av varje isterband.
  5. Stek isterbanden i smör, ca 2 minuter på varje sida.
  6. Blanda crème fraiche med dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera isterbanden med pytten och dijonsås.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på isberbanden. Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket isterband (à 340 g)
  • 1 kg potatis
  • 500 g morötter
  • 250 g palsternacka
  • 3 äpplen
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan