Lammgryta med plommon och lime | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammgryta med plommon och lime

Lammgryta med plommon, lime och grönsaker är en gryta som passar vid lite festligare tillfällen. Strö över persilja och servera med limeklyftor, ris, sallad och brytbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och strimla sellerin. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Lägg grönsakerna i grytan. Häll över limesaft och vatten. Smula ner buljongtärningen: Sjud grytan under lock ca 25 min.
  3. Strö i kanel och lägg ner de kärnfria katrinplommonen. Sjud ytterligare ca 15 min.
  4. Strö över persilja och servera grytan med limeklyftor, ris, grönsaker och brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olja
  • 500 g benfritt lammkött i bitar
  • saft av 1 lime
  • 3 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 purjolök
  • 3 1/2 selleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 11 katrinplommon
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden