Inlagda grönsaker och svamp

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Inlagda grönsaker och svamp

Lägg ner fänkål, körsbärstomater eller valfri svamp i en lag och tillsätt sedan till exempel chilifrukt, vitlök samt olika kryddor beroende på vad du lägger in. Låt gärna stå över natten för extra mycket smak på dina inlagda grönsaker och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Inlagda grönsaker och svamp

Ingredienser

10 portioner

Inlagda tomater

2   askar körsbärstomater (à ca 250 g)
1 1/2 dl  risvinäger
1 1/2 dl  vatten
1 dl  socker
2   vitlöksklyftor
1   halv chilifrukt
2 msk  färsk finstrimlad ingefära

Inlagd fänkål

3   fänkål
2 dl  vitvinsvinäger
2 dl  vatten
1 dl  socker
4   stjärnanis
2   chilifrukter

Inlagd svamp

2 msk  balsamvinäger
4 msk  vitvinsvinäger
1 dl  vatten
1/2 dl  socker
1   kanelstång
1 msk  pepparrot
2 msk  tunt strimlad färsk ingefära
ev 1   kryddnejlika
500 g  valfri svamp
olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Syltade gröna tomater
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabbpicklad chili
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga