Inlagda grönsaker och svamp
Lägg ner fänkål, körsbärstomater eller valfri svamp i en lag och tillsätt sedan till exempel chilifrukt, vitlök samt olika kryddor beroende på vad du lägger in. Låt gärna stå över natten för extra mycket smak på dina inlagda grönsaker och svamp.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
10 portioner
Inlagda tomater
2 askar körsbärstomater (à ca 250 g)
1 1/2 dl risvinäger
1 1/2 dl vatten
1 dl socker
2 vitlöksklyftor
1 halv chilifrukt
2 msk färsk finstrimlad ingefära
Inlagd fänkål
3 fänkål
2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 dl socker
4 stjärnanis
2 chilifrukter
Inlagd svamp
2 msk balsamvinäger
4 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 kanelstång
1 msk pepparrot
2 msk tunt strimlad färsk ingefära
ev 1 kryddnejlika
500 g valfri svamp
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer