Inlagda grönsaker och svamp

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Inlagda grönsaker och svamp

Lägg ner fänkål, körsbärstomater eller valfri svamp i en lag och tillsätt sedan till exempel chilifrukt, vitlök samt olika kryddor beroende på vad du lägger in. Låt gärna stå över natten för extra mycket smak på dina inlagda grönsaker och svamp.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Inlagda grönsaker och svamp

Ingredienser

10 portioner

Inlagda tomater

2 askar körsbärstomater (à ca 250 g)
1 1/2 dl risvinäger
1 1/2 dl vatten
1 dl socker
2 vitlöksklyftor
1 halv chilifrukt
2 msk färsk finstrimlad ingefära

Inlagd fänkål

3 fänkål
2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 dl socker
4 stjärnanis
2 chilifrukter

Inlagd svamp

2 msk balsamvinäger
4 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 kanelstång
1 msk pepparrot
2 msk tunt strimlad färsk ingefära
ev 1 kryddnejlika
500 g valfri svamp
olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chilimarinerad pärllök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade gröna tomater
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanel- och stjärnanissill
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga