Inlagd chili

Betyg 4.6 av 5.
32 personer har röstat
8
Inlagd chili

Inlagd chili håller fräschheten länge och kan användas till ett mängd olika rätter! Koka ihop chili och paprika med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt så har du en fantastisk smaksättare till varmrätter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Inlagd chili

Ingredienser

300 g  chilifrukt (en eller flera sorter)
1   röd paprika eller snackspaprika
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  vatten
1 msk  socker
1 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Kokar ny omgång nu. Inne på sista burken jag gjorde för 2 år sedan, så förvara svalt så håller det länge!

Jens

2022-02-13

Har lagrat dom ett år med lite atemon i, är lika goda.

Dennis

2021-08-05

Undrar också hur lång hållbarheten är?

Mathilda

2021-06-27

Hej Mathilda! I en väl rengjord burk så håller den minst i ett par veckor, troligtvis även längre än så. Se också till att använda rena redskap när du tar av den inlagda chilin. Det bästa sättet att avgöra hållbarheten för hemgjorda godsaker är alltid att titta, lukta och smaka. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-06-28

Testa liknande recept

Inlagda jalapeños
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiligelé
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hot sauce
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabascosås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Picklad gurka med chili
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga