Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Inlagd chili

Inlagd chili håller fräschheten länge och kan användas till ett mängd olika rätter! Koka ihop chili och paprika med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt så har du en fantastisk smaksättare till varmrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela chilifrukt på längden. Skölj under rinnande vatten. Skär i riktigt små bitar.
  2. Dela, kärna ur och skölj paprikan. Skär i riktigt små bitar.
  3. Lägg detta i en kastrull med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt. Koka upp och låt småkoka under lock i 5 minuter.
  4. Häll upp i bensoatsköljda burkar med tättslutande lock.

Ingredienser

  • 300 g chilifrukt (en eller flera sorter)
  • 1 röd paprika eller snackspaprika
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan