Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Inlagd chili

Inlagd chili håller fräschheten länge och kan användas till ett mängd olika rätter! Koka ihop chili och paprika med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt så har du en fantastisk smaksättare till varmrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela chilifrukt på längden. Skölj under rinnande vatten. Skär i riktigt små bitar.
  2. Dela, kärna ur och skölj paprikan. Skär i riktigt små bitar.
  3. Lägg detta i en kastrull med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt. Koka upp och låt småkoka under lock i 5 minuter.
  4. Häll upp i bensoatsköljda burkar med tättslutande lock.

Ingredienser

  • 300 g chilifrukt (en eller flera sorter)
  • 1 röd paprika eller snackspaprika
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer