Snabbpicklad chili
4.8Världens godaste

Picklad chili är ett gott tillbehör som tillför hetta och syra till allt från guacamole till hamburgare. Här gör vi den snabbpicklad i en lag som kokas av socker, vinäger, salt och vatten. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan (obs se tips).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi413 KJ / 99 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein0.4 g
Kommentarer
6 stI beskrivningen skriver ni risvinäger och i ingredientslistan skriver ni Vitvinsvinäger. Vilken vinäger är det tänkt att använda?
Alma
Hej Alma! Här är det vitvinsvinäger som används. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag håller med, jag vill ha det andra receptet. Har använt det i många år och den har varit väldigt hållbar. Finns det möjlighet att ni kan mejla receptet? Jag kan ta eget ansvar för det jag tillagar. Det är proportionerna jag vill ha, ni kan väl skriva att det inte håller mer än 4 dagar?
Jeanette
Hej Jeanette! Tack för din fråga. Tyvärr kan vi inte skicka ett recept som vi inte vet är säkert att konsumera, men jag kan ge dig mängderna på allt utom lagen. Jag är lite osäker på vilket recept du hänvisar till eftersom vi har styrt om två olika recept. Det ena receptet innehåller 300 g chili och 1 röd paprika skuren i små bitar, som sedan kokas ihop med lagen i ca 5 minuter under lock. Det andra receptet innehåller 10 chilifrukter, 2-3 vitlöksklyftor (skalade), 1 msk sesamfrön och 1 tsk korianderfrön (eller hela svartpepparkorn alternativt anis). I detta recept kokas vitlöksklyftor och kryddor upp med lagen och hälls sedan över hela chilifrukter. Förslag på lag att använda: https://www.ica.se/recept/123-lag-724407/ Eller prova detta recept https://www.ica.se/recept/inlagda-jalapenos-724452/ Som du säkert redan vet är det viktigt att skölja grönsakerna ordentligt och att använda rena verktyg och burkar samt att förvara i kylskåp. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad är det här för recept, ångrar att jag inte sparade det gamla. Den var fantastisk god. Vilket skit recept. Jag får försöka minnas det gamla ur huvudet. Den som skrivit detta recept borde utgå för evig framtid.
Eeva-liisa
Hej Eeva-Liisa! Vad tråkigt att du inte gillar receptet, vad var det som inte var bra? Kanske detta recept kan passa dig bättre https://www.ica.se/recept/inlagda-jalapenos-724452/ ? Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag lägger till en knivsudd natriumbensoat,och vi äter de fortfarande från förra sommaren,förvarad i kylskåpet
Maria
Jag saknar det gamla receptet som fanns här. Det fanns på länken https://www.ica.se/recept/inlagd-chili-566588/ som nu omdirigeras hit.
Camilla
Hej Camilla! Hoppas att du ändå gillar det nya receptet. Vi var tyvärr tvungna att plocka bort det gamla för vi upptäckte att fanns risk för bakterietillväxt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man frysa in? Blev lite mer än jag hinner med att äta upp
Karl
Hej Karl! Vi rekommenderar inte att frysa in picklad chili men i en väl rengjord burk med lock håller den 3-4 veckor i kylen. Hoppas att du gillade receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket