Inlagda saffranspäron med vanilj

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
3
Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Inlagda saffranspäron med vanilj

Ingredienser

12 portioner
2 kg  päron (gärna små)
2   vaniljstänger
2   liter vatten
6 dl  socker
1 dl  färskpressad citronjuice
3   paket saffran (à 1/2 g)
4   stjärnanis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

En god och vacker dessert som jag serverade med hemgjord vaniljglass och chokladmousse.

Anneli

2021-12-28

Hur länge klarar de av att stå kylen?

Lovisa

2017-11-29

Hej Lovisa! De håller åtminstone några veckor. Det beror också på hur väl man rengjort burken. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-30

Riktigt goda, kan rekomendera att hälla över lite päroncognac i blandningen. Ett gott råd är att täcka päronen helt med lagen annars kan de mögla.

Erik

2015-12-19

Testa liknande recept

Roliga tillbehör till ost
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med vanilj
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga