Inlagda saffranspäron med vanilj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull. Lägg i päronen. Sjud under lock 10–15 minuter, tills päronen är nätt och jämnt mjuka.
  2. Ta upp päronen och lägg dem i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll på lagen och förslut. Förvara i kylen.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 kg päron (gärna små)
  • 2 vaniljstänger
  • 2 liter vatten
  • 6 dl socker
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 3 paket saffran (à 1/2 g)
  • 4 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan