Inlagda saffranspäron med vanilj

10
2
Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Inlagda saffranspäron med vanilj

Ingredienser

12 portioner
2 kg
päron (gärna små)
2
vaniljstänger
2
liter vatten
6 dl
socker
1 dl
färskpressad citronjuice
3
paket saffran (à 1/2 g)
4
stjärnanis

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Lovisa

11/29/2017

Hur länge klarar de av att stå kylen?

Redaktionen ICAse

11/30/2017

Hej Lovisa! De håller åtminstone några veckor. Det beror också på hur väl man rengjort burken. Hälsningar Michelle

Erik

12/19/2015

Riktigt goda, kan rekomendera att hälla över lite päroncognac i blandningen. Ett gott råd är att täcka päronen helt med lagen annars kan de mögla.

Testa liknande recept