Inlagda saffranspäron med vanilj

13
3
Inlagda saffranspäron med vanilj

Inlagda saffranspäron med vanilj, vansinnigt gott till desserten. Päronen drar åt sig smakerna från vaniljstänger och saffran i sockerlagen du lägger dem i och smakar bara mer ju längre de får stå.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Inlagda saffranspäron med vanilj

Ingredienser

12 portioner
2 kg päron (gärna små)
2 vaniljstänger
2 liter vatten
6 dl socker
1 dl färskpressad citronjuice
3 paket saffran (à 1/2 g)
4 stjärnanis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anneli

2021-12-28

En god och vacker dessert som jag serverade med hemgjord vaniljglass och chokladmousse.

Lovisa

2017-11-29

Hur länge klarar de av att stå kylen?

Redaktionen ICAse

2017-11-30

Hej Lovisa! De håller åtminstone några veckor. Det beror också på hur väl man rengjort burken. Hälsningar Michelle

Erik

2015-12-19

Riktigt goda, kan rekomendera att hälla över lite päroncognac i blandningen. Ett gott råd är att täcka päronen helt med lagen annars kan de mögla.