Glöggpäron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glöggpäron

I det här läckra receptet på glöggpäron kokar du färska päron i glögg och citron. Päronen får en oväntad och alldeles underbar smak som passar perfekt till vispad grädde. En bedårande och mycket uppskattad efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päron och skär varje i fyra delar. Ta bort skaft och kärnhus. Lägg päronen i en kastrull.
  2. Riv skalet av citronen och tillsätt det och citronsaften.
  3. Häll över glögg och koka tills päronen är mjuka. Låt dem kallna i glöggspadet.
  4. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 päron
  • skal och saft av 1 citron
  • ca 2 dl glögg
  • lättvispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan