Inkokta päron med vanilj

Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Inkokta päron med vanilj

Att göra inkokta päron är ett perfekt sätt att konservera säsongens päron. Här sätter vanilj och ingefära smak på den sockerlag som päronen kokas i. Servera med en salt kolasås och du har en ljuvlig efterrätt med päron!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Inkokta päron med vanilj

Ingredienser

ca 10 st
1 vaniljstång
1 l vatten
8 dl strösocker
10 cm skalad, skivad ingefära
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 kg små fasta päron

Till servering

salt kolasås (se länk i steg 3)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Päronen blir extra goda om de skalas och man tar bort ögat av blomställningen på päronet. För att inte de skalade päronen ska bli mörka i fruktköttet kan man lägga skalade päron i ett vattenbad med några msk ättika. Koka sedan päron och tag upp dem med hålslev och lägg på burkar. Dubblar du satsen skalade päron behöver vätskemängden inte dubbleras. Häll på sockerlagen.

    Anneli

  • Kan jag halvera sockermängden?

    Ann-christine

  • Riktigt gott! Skönt att ha en efterrätt som kan göras en vecka innan.

    Paulina

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st och utan kolasås till servering.
Energi284 KJ / 68 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

  • Päron i ingefärslag
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagda saffranspäron med vanilj
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glöggpäron
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta päron med citrongräs
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad