Inkokta päron med choklad & päronmousse

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Inkokta päron med choklad & päronmousse

Lyxig och underbar efterrätt för dig som vill ha en utmaning i köket. Denna dessert med päron på en ljuvlig chokladkaka och en mousse av päron och vispgrädde smakar helt fantastiskt. Inkokta päron med choklad & päronmousse garneras med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Inkokta päron med choklad & päronmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 dl vitt vin
5 mogna päron

Mousse

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl päronkonjak
3 dl vispgrädde

Chokladkaka

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk konjak
6 ägg
2 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Veganchokladmousse
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmousse med rostad vit choklad
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Champagnemousse med mango och hallon
Betyg 3 av 5.
227 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tigermousse
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga