Inkokta päron med choklad & päronmousse

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Inkokta päron med choklad & päronmousse

Lyxig och underbar efterrätt för dig som vill ha en utmaning i köket. Denna dessert med päron på en ljuvlig chokladkaka och en mousse av päron och vispgrädde smakar helt fantastiskt. Inkokta päron med choklad & päronmousse garneras med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Inkokta päron med choklad & päronmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl  vatten
1/2 dl  socker
1   vaniljstång
2 dl  vitt vin
5   mogna päron

Mousse

2   gelatinblad
2   äggulor
1 dl  florsocker
1 dl  päronkonjak
3 dl  vispgrädde

Chokladkaka

100 g  smör
150 g  mörk choklad
1 msk  konjak
6   ägg
2 dl  socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Veganchokladmousse
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med hummer à l'Armoricaine
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tigermousse
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga