Inkokta päron med choklad & päronmousse

5
0
Inkokta päron med choklad & päronmousse

Lyxig och underbar efterrätt för dig som vill ha en utmaning i köket. Denna dessert med päron på en ljuvlig chokladkaka och en mousse av päron och vispgrädde smakar helt fantastiskt. Inkokta päron med choklad & päronmousse garneras med riven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Inkokta päron med choklad & päronmousse

Ingredienser

8 portioner
1 dl vatten
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 dl vitt vin
5 mogna päron

Mousse

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl päronkonjak
3 dl vispgrädde

Chokladkaka

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk konjak
6 ägg
2 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer