Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Inkokta klementiner i lag som smaksätts av kardemumma det blir supergott. Att göra egen glass är också både kul och gott. Här smaksätts glassen av pistagenötter, dadlar och lite citron. Börja dock i tid, klementinerna smakar bäst efter 12 timmar i lagen och glassen bör vara i frysen minst 6 timmar.

Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Ingredienser

8 portioner
12   clementiner
2 dl  råsocker
6 dl  vatten
1 tsk  kardemummakärnor

Glass

1 dl  pistagenötter (+ extra till servering)
10   färska dadlar
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl  vispgrädde
1   förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Toppa gärna med lite extra nötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Glassen var himmelskt god men clementinerna var inte riktigt värt jobbet, fick inte så smak. Man kan ju välja något annat att ha till om man vill.

Sophia

2024-02-06

Näringsvärde per portion

Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater52 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Morotsglass med kanel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga