Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Inkokta klementiner i lag som smaksätts av kardemumma det blir supergott. Att göra egen glass är också både kul och gott. Här smaksätts glassen av pistagenötter, dadlar och lite citron. Börja dock i tid, klementinerna smakar bäst efter 12 timmar i lagen och glassen bör vara i frysen minst 6 timmar.
Ingredienser
8 portioner
12 clementiner
2 dl råsocker
6 dl vatten
1 tsk kardemummakärnor
Glass
1 dl pistagenötter (+ extra till servering)
10 färska dadlar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl vispgrädde
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater52 g
Protein8 g
Kommentar
Glassen var himmelskt god men clementinerna var inte riktigt värt jobbet, fick inte så smak. Man kan ju välja något annat att ha till om man vill.
Sophia
2024-02-06