Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Inkokta klementiner i lag som smaksätts av kardemumma det blir supergott. Att göra egen glass är också både kul och gott. Här smaksätts glassen av pistagenötter, dadlar och lite citron. Börja dock i tid, klementinerna smakar bäst efter 12 timmar i lagen och glassen bör vara i frysen minst 6 timmar.

Ingredienser
8 portioner
12 clementiner
2 dl råsocker
6 dl vatten
1 tsk kardemummakärnor
Glass
1 dl pistagenötter (+ extra till servering)
10 färska dadlar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl vispgrädde
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 krm salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Toppa gärna med lite extra nötter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater52 g
Protein8 g
Kommentarer