Fyllda dadlar

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
1
Fyllda dadlar

Dessa fyllda dadlar är ett gudomligt tillbehör på efterrättsbordet. Du fyller dadlarna med mosad mandelmassa och doppar de sedan i smält choklad. Servera de fyllda dadlarna och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Fyllda dadlar

Ingredienser

30 st
ca 200 - 225 g  dadlar
200 g  mandelmassa
1 msk  konjak (kan uteslutas)
200 g  mörk choklad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteifri: använd ren, mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Tips

Välj dadlar av god kvalitet, gärna de man köper i lösvikt. Använd gärna de minsta dadlarna, annars blir godiset väldigt mäktigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Lätt att göra och supergott till kaffe eller som lätt efterrätt

Asmaa

2016-11-20

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Chokladdoppade dadlar med valnötter
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelmassebollar med hallonsmak
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bräck med dadlar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Desserttallrik
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skotsk vinterkaka
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga