Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fyllda dadlar

Dessa fyllda dadlar är ett gudomligt tillbehör på efterrättsbordet. Du fyller dadlarna med mosad mandelmassa och doppar de sedan i smält choklad. Servera de fyllda dadlarna och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur dadlarna.
  2. Grovriv mandelmassan. Gaffelblanda med konjak.
  3. Fyll dadlarna med mandelmassa.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller ca 1 minut i mikron på full effekt (max 800W). Doppa dadlarna i chokladen och lägg dem på ett bakpapper att torka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteifri: använd ren, mörk choklad av god kvalitet.

Tips

Välj dadlar av god kvalitet, gärna de man köper i lösvikt. Använd gärna de minsta dadlarna, annars blir godiset väldigt mäktigt.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • ca 225 g dadlar
  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk konjak (kan uteslutas)
  • 200 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden