Fyllda dadlar
Dessa fyllda dadlar är ett gudomligt tillbehör på efterrättsbordet. Du fyller dadlarna med mosad mandelmassa och doppar de sedan i smält choklad. Servera de fyllda dadlarna och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
30 st
ca 200 - 225 g dadlar
200 g mandelmassa
1 msk konjak (kan uteslutas)
200 g mörk choklad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteifri: använd ren, mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Tips
Välj dadlar av god kvalitet, gärna de man köper i lösvikt. Använd gärna de minsta dadlarna, annars blir godiset väldigt mäktigt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 90 kCal
Fett4 g
Kommentar
Lätt att göra och supergott till kaffe eller som lätt efterrätt
Asmaa
2016-11-20