Rawfoodbollar med äpple
Dessa rawfoodbollar gör du med russin, dadlar, kanel, kardemumma, mandel och cashewnötter. Bjud till fikat eller som godis för en nyttigare energikick.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
20 bollar
1 stort äpple (gärna rubinola eller rubinstar)
2 dl russin
2 dl urkärnade dadlar
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 dl skållad mandel
2 dl naturella cashewnötter
1 1/2 dl riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi585 KJ / 140 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Bra idé med äpple. De blev ju väldigt snälla i smaken så man kan ju med fördel spetsa till med något mer vuxet om man gillar det. D blev stora bitar kvar av mandeln , man kunde ha mixat mandel och nötter innan sammanblandningen med övriga ingredienser.
Inger marianne
2023-11-11Jättegoda..Bra att ha med sig på jobbet när man blir sugen på något. Sonen åt snabbt upp dessa i sommar
Catrin
2012-09-18