Rawfoodbollar med äpple

Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
2
Rawfoodbollar med äpple

Dessa rawfoodbollar gör du med russin, dadlar, kanel, kardemumma, mandel och cashewnötter. Bjud till fikat eller som godis för en nyttigare energikick.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Rawfoodbollar med äpple

Ingredienser

20 bollar
1 stort äpple (gärna rubinola eller rubinstar)
2 dl russin
2 dl urkärnade dadlar
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 dl skållad mandel
2 dl naturella cashewnötter
1 1/2 dl riven kokos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Bra idé med äpple. De blev ju väldigt snälla i smaken så man kan ju med fördel spetsa till med något mer vuxet om man gillar det. D blev stora bitar kvar av mandeln , man kunde ha mixat mandel och nötter innan sammanblandningen med övriga ingredienser.

Inger marianne

2023-11-11

Jättegoda..Bra att ha med sig på jobbet när man blir sugen på något. Sonen åt snabbt upp dessa i sommar

Catrin

2012-09-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi585 KJ / 140 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Snickersbollar
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritsbollar
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mango- och chiabars
Betyg 3.2 av 5.
179 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga