Rawfoodbollar med äpple
Dessa rawfoodbollar gör du med russin, dadlar, kanel, kardemumma, mandel och cashewnötter. Bjud till fikat eller som godis för en nyttigare energikick.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
20 bollar
1 stort äpple (gärna rubinola eller rubinstar)
2 dl russin
2 dl urkärnade dadlar
3 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 dl skållad mandel
2 dl naturella cashewnötter
1 1/2 dl riven kokos
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Gör så här
Tips
Rawfoodbollarna går bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi585 KJ / 140 kCal
Fett9 g
Salt0.01 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Bra idé med äpple. De blev ju väldigt snälla i smaken så man kan ju med fördel spetsa till med något mer vuxet om man gillar det. D blev stora bitar kvar av mandeln , man kunde ha mixat mandel och nötter innan sammanblandningen med övriga ingredienser.
Inger marianne
2023-11-11Jättegoda..Bra att ha med sig på jobbet när man blir sugen på något. Sonen åt snabbt upp dessa i sommar
Catrin
2012-09-18