Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Inkokta klementiner i lag som smaksätts av kardemumma det blir supergott. Att göra egen glass är också både kul och gott. Här smaksätts glassen av pistagenötter, dadlar och lite citron. Börja dock i tid, klementinerna smakar bäst efter 12 timmar i lagen och glassen bör vara i frysen minst 6 timmar.

Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass

Ingredienser

8 portioner
12 clementiner
2 dl råsocker
6 dl vatten
1 tsk kardemummakärnor

Glass

1 dl pistagenötter (+ extra till servering)
10 färska dadlar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl vispgrädde
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 krm salt

Gör så här

12:00:00
06:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Glassen var himmelskt god men clementinerna var inte riktigt värt jobbet, fick inte så smak. Man kan ju välja något annat att ha till om man vill.

    Sophia

Näringsvärde per portion

Energi2272 KJ / 543 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater52 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Morotsglass med kanel
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdeg grundrecept med vetemjöl
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelostfyllda dadlar
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mjölksyrad rödbeta
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad