Inkokt lax med pressgurka och potatis

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
0
Inkokt lax med pressgurka och potatis

Lax är gott, och med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det såsen som smaksatts med färsk dill och pressgurkan som sätter piff på middagen. Pressgurkan är en klassiker där tunt skivad gurka blandas i en effektfull ättikslag. Utmärkt ihop med fisken, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Inkokt lax med pressgurka och potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna cecile)
1/2   gurka
2 tsk  strösocker
2 tsk  vatten
2 tsk  ättika
2 krm  salt
1   ask färsk dill
1 dl  smetana
1 krm  peppar
1/2   knippe rädisor
270 g  inkokt lax

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2761 KJ / 657 kCal
Fett37 g
Salt3.29 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Morotssallad i krämig och sötsur dilldressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämig sill med citrongrönt
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gröna inläggningar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga