Inkokt lax med pressgurka och potatis

10
0
Inkokt lax med pressgurka och potatis

Lax är gott, och med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det såsen som smaksatts med färsk dill och pressgurkan som sätter piff på middagen. Pressgurkan är en klassiker där tunt skivad gurka blandas i en effektfull ättikslag. Utmärkt ihop med fisken, hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Inkokt lax med pressgurka och potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 gurka
2 tsk strösocker
2 tsk vatten
2 tsk ättika
2 krm salt
1 ask färsk dill
1 dl smetana
1 krm peppar
1/2 knippe rädisor
270 g inkokt lax

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Använd gärna en mandolin för att skära gurkan. Se till att laxen är rumstempererad när den serveras, den smakar mer då.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2761 KJ / 657 kCal
Fett 37 g
Salt 3.29 g
Kolhydrater 42 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden