Inkokt lax med pressgurka och potatis
Lax är gott, och med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det såsen som smaksatts med färsk dill och pressgurkan som sätter piff på middagen. Pressgurkan är en klassiker där tunt skivad gurka blandas i en effektfull ättikslag. Utmärkt ihop med fisken, hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer