Inkokt lax med pressgurka och potatis
Lax är gott, och med väl valda ingredienser får fisksmaken verkligen komma till sin rätta. Här är det såsen som smaksatts med färsk dill och pressgurkan som sätter piff på middagen. Pressgurkan är en klassiker där tunt skivad gurka blandas i en effektfull ättikslag. Utmärkt ihop med fisken, hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 gurka
2 tsk strösocker
2 tsk vatten
2 tsk ättika
2 krm salt
1 ask färsk dill
1 dl smetana
1 krm peppar
1/2 knippe rädisor
270 g inkokt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2761 KJ / 657 kCal
Fett37 g
Salt3.29 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer