Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gröna inläggningar

Gröna inläggningar bestående av gurka, rädisor, champinjoner och grovhackad dill med en frisk och god smak av sockerlagen. Det går snabbt och enkelt att tillaga och blir en guldkant till köttbullar och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös sockret i några droppar hett vatten, värm i mikro eller på spisen. Tillsätt ättiksprit och vatten och blanda väl.
  2. Skala och skiva gurkan tunt. Skiva rädisor och champinjoner tunt. Grovhacka dillen.
  3. Blanda ner alla grönsaker och dillen i ättikslagen. Krydda med salt och peppar. Låt stå och dra i 10 minuter. Servera till köttbullar och kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår stekta köttbullar, kokt potatis och apelsin.

Tips

Bjud gärna på en frukt till dessert

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk socker
  • 4 msk ättiksprit (12%)
  • 8 msk vatten
  • 1/2 gurka
  • 10 rädisor
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • stekta köttbullar
  • kokt potatis
  • apelsin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 509 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden