Krämig sill med citrongrönt

En krämig sill med citrustoner, som har en given plats på midsommarbordet! Sillen blandas med en röra av smetana, gräddfil och dijonsenap, och serveras med tunna skivor av rödlök, rädisor och gurka, som får smak av citron och dill.

Ingredienser
4 portioner
Sill
2 förp 5 minuters sill (à 420 g)
1 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl smetana
1 dl gräddfil
salt och peppar
Citrongrönt
1 rödlök
1 knippe rädisor
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk pressad citronsaft (3 msk saft motsvarar 1 citron)
1 msk kallpressad rapsolja
Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana, gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 port men passar för 8 port på buffébordet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3146 KJ / 752 kCal
Fett59 g
Salt0.8 g
Kolhydrater23.8 g
Protein30 g
Kommentarer