Krämig sill med citrongrönt
En krämig sill med citrustoner, som har en given plats på midsommarbordet! Sillen blandas med en röra av smetana, gräddfil och dijonsenap, och serveras med tunna skivor av rödlök, rädisor och gurka, som får smak av citron och dill.
Ingredienser
4 portioner
Sill
2 förp 5 minuters sill (à 420 g)
1 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl smetana
1 dl gräddfil
salt
peppar
Citrongrönt
1 rödlök
1 knippe rädisor
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk pressad citronsaft (3 msk saft motsvarar 1 citron)
1 msk kallpressad rapsolja
Till servering
knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3146 KJ / 752 kCal
Fett59 g
Salt0.8 g
Kolhydrater23.8 g
Protein30 g
Kommentarer