Krämig sill med citrongrönt

4
0
Krämig sill med citrongrönt

En krämig sill med citrustoner, som har en given plats på midsommarbordet! Sillen blandas med en röra av smetana, gräddfil och dijonsenap, och serveras med tunna skivor av rödlök, rädisor och gurka, som får smak av citron och dill.

Krämig sill med citrongrönt

Ingredienser

4 portioner

Sill

2 förp 5 minuters sill (à 420 g)
1 kruka dill
1 msk dijonsenap
2 dl smetana
1 dl gräddfil
salt och peppar

Citrongrönt

1 rödlök
1 knippe rädisor
1/2 gurka
1 kruka dill
3 msk pressad citronsaft (3 msk saft motsvarar 1 citron)
1 msk kallpressad rapsolja

Till servering

knäckebröd
smör
lagrad ost (gärna prästost)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana, gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 port men passar för 8 port på buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3146 KJ / 752 kCal
Fett 590 g
Salt 8 g
Kolhydrater 238 g
Protein 300 g
Läs mer om näringsvärden