Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

2
1
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

Sugen på något fräscht? Laga inkokt lax med ugnsbakade tomater och fänkål som serveras med en krispig sallad på gröna bönor. Toppa hela rätten med den nordafrikanska kryddblandningen dukkah.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Inkokt lax

600 g
lax i bit utan skinn
1
gul lök
1 l
vatten
2 1/2 dl
vitvinsvinäger
30
vitpepparkorn
1
kruka dill
2
lagerblad
1 1/2 msk
salt

Dukkah

1/2 dl
hasselnötter
1 msk
sesamfrön
1 msk
fänkålsfrön
1 msk
malen koriander
1 msk
torkad timjan

Bakade tomater och fänkål

300 g
fänkål
1
vitlöksklyfta
300 g
tomater (gärna små)
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
olivolja

Grön bönsallad

100 g
haricots verts (bönor)
100 g
sockerärtor eller salladsärtor
1 dl
tinade sojabönor
1 tsk
finrivet apelsinskal
2 tsk
färskpressad apelsinjuice
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar
1 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Eva

2021-07-02

Många moment och tog sin tid att förbereda men perfekt att förbereda dagen innan och bara värma på lite när gästerna kommer. Bra sommarmat till många.

Testa liknande recept