Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

2
1
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

Sugen på något fräscht? Laga inkokt lax med ugnsbakade tomater och fänkål som serveras med en krispig sallad på gröna bönor. Toppa hela rätten med den nordafrikanska kryddblandningen dukkah.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Inkokt lax

600 g lax i bit utan skinn
1 gul lök
1 l vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
2 lagerblad
1 1/2 msk salt

Dukkah

1/2 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 msk torkad timjan

Bakade tomater och fänkål

300 g fänkål
1 vitlöksklyfta
300 g tomater (gärna små)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja

Grön bönsallad

100 g haricots verts (bönor)
100 g sockerärtor eller salladsärtor
1 dl tinade sojabönor
1 tsk finrivet apelsinskal
2 tsk färskpressad apelsinjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Eva

2021-07-02

Många moment och tog sin tid att förbereda men perfekt att förbereda dagen innan och bara värma på lite när gästerna kommer. Bra sommarmat till många.