Inkokt lax med bakade tomater och fänkål
Sugen på något fräscht? Laga inkokt lax med ugnsbakade tomater och fänkål som serveras med en krispig sallad på gröna bönor. Toppa hela rätten med den nordafrikanska kryddblandningen dukkah.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Inkokt lax
600 g lax i bit utan skinn
1 gul lök
1 l vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
2 lagerblad
1 1/2 msk salt
Dukkah
1/2 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 msk torkad timjan
Bakade tomater och fänkål
300 g fänkål
1 vitlöksklyfta
300 g tomater (gärna små)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Grön bönsallad
100 g haricots verts (bönor)
100 g sockerärtor eller salladsärtor
1 dl tinade sojabönor
1 tsk finrivet apelsinskal
2 tsk färskpressad apelsinjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Många moment och tog sin tid att förbereda men perfekt att förbereda dagen innan och bara värma på lite när gästerna kommer. Bra sommarmat till många.
Eva
2021-07-02