Inkokt lax

Inkokt lax är gott och lätt att laga. Koka en lag av vatten, vinäger, lök, dill, vitpeppar och lagerblad. Lägg laxfilén i en ugnsform, häll lagen över laxen och låt laxen lagas klart i ugnen. Servera den inkokta laxen kall med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 614 kCal
Fett37.5 g
Kolhydrater40.3 g
Protein27.4 g
Kommentarer
Ska väl vara 3 vitpepparkorn.
Harry
2025-06-07Hej Harry! i det här receptet är det 30 st pepparkorn som används. Pepparn är inte så stark när den är hel. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-06-09Ett tips, när jag ser ett recept jag aldrig tillagat. Kollar andra liknande recept och jämför mängden salt och kryddor, för att få ett hum om rimligheten. Mona
Mona
2025-04-19Eftersom tryckfelsnisse har varit framme så kanske det är dags att ÄNDRA receptet också….jag förstörde precis en hel Söndagsmiddag för familjen och med tanke på era priser på lax så blev det en dyr historia för en småbarnsfamilj!! /Besviken stammis
Martin
2024-08-11