Hoppa till sidans innehåll

Preppa för veckans måltider! Enkla, fräscha sommarsmaker har inspirerat till månadens meny som bjuder på bland annat Nicoise-sallad med inkokt lax och fisksoppa.

Recept och styling Hedvig Billengren Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Inkokt lax med bakade tomater och fänkål

MÅNDAG
Nicoise-sallad med inkokt lax

TISDAG
Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah

ONSDAG
Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax

Förbered det här

  • Inkokt lax

    Inkokt lax

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Grön bönsallad

    Grön bönsallad

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Bakade tomater och fänkål

    Bakade tomater och fänkål

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

  • Dukkah

    Dukkah

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Inkokt lax med bakade tomater och fänkål till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats inkokt lax
    ½ sats bakade tomater och fänkål
    ¼ sats grön bönsallad
    ½ sats dukkah

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera den inkokta laxen med de bakade tomaterna och fänkålen, den gröna bönsalladen och dukkahn.

  • Måndag

    Måndag

    Nicoise-sallad med inkokt lax till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    400 g små potatisar
    4 ägg
    1 kruka gräslök
    1 dl urkärnade oliver
    1 msk vinäger
    4 msk olivolja
    1 krm svartpeppar
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka potatisen i saltat vatten tills mjuk. Häll av och halvera.
    2. Koka äggen i 7-8 minuter.
    3. Blanda vinäger, olivolja, peppar och 1 krm salt. Finhacka gräslöken.
    4. Blanda bönsalladen med potatis, oliver och vinägrett. Toppa salladen med inkokt lax, ägg och gräslök.

  • Tisdag

    Tisdag

    Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ¼ sats grön bönsallad
    ½ sats dukkah
    TILLSÄTT
    800-1000 g färsk gnocchi
    3 msk smör
    2 msk finrivet citronskal
    1 dl riven pecorino

    GÖR SÅ HÄR
    1. Värm upp bönorna i 1 msk smör i en stor panna. Lägg åt sidan.
    2. Torka ur pannan och stek gnocchin i resten av smöret ca 10 minuter tills den är krispig och gyllene. Blanda i de stekta bönorna och citronskal.
    3. Toppa med pecorino och dukkah.

  • Onsdag

    Onsdag

    Fisksoppa med tomat och fänkål till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats bakade tomater och fänkål
    ⅓ sats inkokt lax
    TILLSÄTT
    2 bananschalottenlökar
    1 grönsaksbuljongtärning
    150 g skalade räkor
    1 kruka dill
    2 msk olja
    salt, svartpeppar
    bröd till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och finhacka löken, stek mjuk i oljan i en stor kastrull.
    2. Hacka fänkålen grovt och mosa tomaterna lite med en träslev. Lägg ner i kastrullen med löken och stek ett par minuter. Smula ner buljongtärningen och häll på 5 dl vatten. Låt koka upp och låt koka på svag värme 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg ner laxen i soppan och värm försiktigt ett par minuter.
    4. Toppa soppan med räkor och hackad dill och servera med bröd.