Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ingrids kycklingfilégryta

Snabblagat recept på härlig kycklingfilégryta som du serverar med ris. Du gör grytan av kycklingfilé, lök, champinjoner, torkade aprikoser, grädde och mango chutney. Mättande och charmigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Strimla aprikoserna.
  2. Bryn kycklingen i smör och olja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  3. Fräs löken och champinjonerna i smör och olja i stekpannan. Tillsätt fräset i kastrullen tillsammans med aprikoser, vatten, grädde, mango chutney och buljongtärning. Koka upp. Låt koka 6-7 minuter.
  4. Strö Maizena redning över och låt koka ytterligare 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ris och gärna Syltad pumpa.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfri matgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 10 torkade aprikoser
  • smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 hönsbuljongtärning
  • maizenaredning
  • 1/2 tsk salt att smaka av med
  • 2 krm peppar att smaka av med
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer