Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbröst med pikanta champinjoner

Underbart mört kycklingbröst överströdd med citronskal och oregano. Kycklingen serveras med pikanta champinjoner som har kraftfull arom från bland annat kajennpeppar, koriander och matlagningsvin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj champinjonerna. Koka upp vin, vatten, olivolja, koriander, tomatpuré, socker, citronsaft och kajennpeppar i en vid kastrull. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Lägg i champinjonerna och sjud 5 -7 minuter under lock tills de mjuknar. Lägg över champinjonerna (ej såsen) i en bunke. Vispa ner maizenaredningen i kastrullen och låt koka 1 minut. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna.
  3. Salta och peppra kycklingbrösten samt pensla dem lätt med olja. Stek eller grilla dem ca 6 minuter på varje sida. Strö över citronskal och oregano mot slutet av stekningen. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Servera med champinjonerna. Rostad klyftpotatis och grönsallad passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g champinjoner
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 1/2 msk malen koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 1 msk citronsaft
  • 3 krm kajennpeppar
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1/2 dl färsk oregano
Lägg till i inköpslistan