Soyakryddad kycklinggryta med paprika och champinjoner
En otroligt god gryta av kyckling och grönsaker med asiatisk touch. Du använder champinjoner, lök, paprika, selleri, vitlök och kycklingfiléer. Krydda med bland annat soja och socker och servera den sojakryddade kycklinggrytan med jasminris.
Ingredienser
4 portioner
6 skivade champinjoner
2 skivade gula lökar
1 grön paprika i bitar
1 skivad stjälkselleri
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 msk soja
1/2 msk socker
4 kycklingbröstfiléer
2 msk maizenaredning för ljusa såser
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
jag tycker det är ett jättebra recept men man bör ha 3-4hg champinjoner
Per-olof
2007-12-02Väldigt gott, jag hade röd paprika istället vilket gav lite färg, sen la jag i 250 gr champinjoner. Nästa gång lägger jag nog i minimajs vilket nog kommer att lyfta rätten ännu mer.
Anna
2005-12-11Mycket gott,fettsnålt och väldigt enkelt. Kan med fördel även iblandas,om man tycker om, bambuskott,vatten kastanjer och annanas. rekomenderas att prova.Kommer med säkerhet att göra om detta.
Marie
2005-05-09