Soyakryddad kycklinggryta med paprika och champinjoner | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Soyakryddad kycklinggryta med paprika och champinjoner

En otroligt god gryta av kyckling och grönsaker med asiatisk touch. Du använder champinjoner, lök, paprika, selleri, vitlök och kycklingfiléer. Krydda med bland annat soja och socker och servera den sojakryddade kycklinggrytan med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att i en gryta fräsa champinjoner, lök, paprika, selleri och pressad vitlök i hälften av smöret.
  2. Smula i hönsbuljongtärningen och häll i vatten, vinäger, soja och socker. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 8 minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i resten av smöret i en stekpanna. Lägg kycklingbitarna i grytan och låt koka upp. Red av med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar.
  4. Kan serveras med jasminris och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 skivade champinjoner
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 grön paprika i bitar
  • 1 skivad stjälkselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk soja
  • 1/2 msk socker
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info