Laxsallad med currydressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxsallad med currydressing

Denna snabba, matiga laxsallad gör du genom att blanda dina ingredienser till den fräscha salladen och lena currydressingen under tiden laxen steks i ugn. Servera din krispiga sallad med varm mango chutneylax direkt tillsammans med dressingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  2. Skär laxen i tunna skivor/bitar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney.
  3. Skrapa morötterna. Koka morötter och sockerärter i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten.
  4. Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen. Smaksätt lättcrème fraiche med curry. Blanda alla gönsakerna med oljan.
  5. Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till. Garnera ev med lite gräslök.

För alla

Laxsallad med currydressing är fri från gluten och ägg, men dressingen innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut crème fraichedressingen mot en vinägrettsås och smaksätt den med curry.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit skinn- och benfri laxfilé (1 bit motsvarar ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 200 g späda morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 färsk lök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 l sallad
  • 1 msk olja
Dressing
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info