Laxsallad med currydressing
Denna snabba, matiga laxsallad består av mycket smak och grönsaker. Currydressingen förhöjer smaken i den här fräscha salladen. Servera din krispiga sallad med varm mangochutneylax direkt tillsammans med dressingen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 bit skinn- och benfri laxfilé (1 bit motsvarar ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
200 g späda morötter
150 g sockerärtor
150 g färska champinjoner
1 färsk lök
150 g körsbärstomater
1 l sallad
1 msk olja
Dressing
2 dl lätt crème fraiche
1 - 2 tsk curry
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står att man gör allt under tiden laxen står i ugnen. Laxen skall vara i ugnen bara i en minut!!! Hur ska man hinna med allt under en minut?
Mitra
2020-08-07Hej Mitra! Haha! Ja, så snabb är nog inte ens en mästerkock! 😉 Vi har nu ändrat texten i ingressen för att ge lite mer marginal i matlagningen! Hoppas att du gillar salladen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-13Very good and usefull information thanks
Christian
2017-04-24