Ingelas crêpes med stenbitsrom

3
3
Ingelas crêpes med stenbitsrom

Ingelas crêpes med stenbitsrom är utsökta crêpes med en läcker fyllning av röd stenbitsrom, crème fraiche, schalottenlök och finhackad vitlök. Dessa lyxiga crêpes tillagar du på lite drygt 20 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Ingelas crêpes med stenbitsrom

Ingredienser

4 portioner
4 crêpes (se länk under steg 2)
gärna lite rökt hackad skinka
riven ost

Fyllning

2 dl crème fraiche
1 msk persillade krydda
1 skalad och hackad schalottenlök
1 skalad och finhackad vitlök
1 burk stenbitsrom (à 50 g)

För alla

Gör glutenfri: gör eller köp glutenfria pannkakor.
Gör äggfri: gör äggfria pannkakor.
Gör laktosfri: gör eller köp laktosfria pannkakor. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: gör eller köp mjölkproteinfria pannkakor. Välj mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Jan

2021-05-07

Gott i gott gott

Maily

2008-05-23

Jag är lite fundersam över hur mycket creme fraiche man ska ta, det står inget om detta, är det 2 dl? För övrigt inget att säga, rätten är god

Pia

2005-09-28

Detta var gott speciellt röran, vilken nästan var godare kall och passar alldeles utmärkt till t.ex. bakad potatis