Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ingelas crêpes med stenbitsrom

Ingelas crêpes med stenbitsrom är utsökta crêpes med en läcker fyllning av röd stenbitsrom, crème fraiche, schalottenlök och finhackad vitlök. Dessa lyxiga crêpes tillagar du på lite drygt 20 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Gör iordning Pannkakssmet - grundrecept till plättar och pannkakor och stek 4 crêpes (för 4 port).
  3. Fyllning: Crème fraiche, häll i persilladekrydda. Tillsätt skalad och hackad schalottenlök, skalad och finhackad vitlök, stenbitsrom och gärna lite rökt hackad skinka.
  4. Lägg röran i crêpesen, riv lite ost över och gratinera i ugnen 10-12 minuter.

För alla

Gör glutenfri: gör eller köp glutenfria pannkakor.
Gör äggfri: gör äggfria pannkakor.
Gör laktosfri: gör eller köp laktosfria pannkakor. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: gör eller köp mjölkproteinfria pannkakor. Välj mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 crêpes (se länk under steg 2)
  • gärna lite rökt hackad skinka
  • riven ost
Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk persillade krydda
  • 1 skalad och hackad schalottenlök
  • 1 skalad och finhackad vitlök
  • 1 burk stenbitsrom (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer