Crêpes med skinkfyllning

Ett läckert och mumsigt middagsrecept med fyllda pannkakor, eller crêpes som de också kallas (pannkakans franska kusin). Med en variant av bechamelsås, gjord på matlagningsgrädde och mjölk får du till en krämig fyllning som varvas med strimlad rökt skinka och purjolök. Servera med champinjonsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Ingredienser
4 portioner
Crêpes
1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
500 g strimlad rökt skinka
salt och peppar
2 förp pannkakor (à 600 g)
2 dl riven ost
Sallad
250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
Om man vill kan man steka champinjonerna i matfett och blanda dem med stuvningen tillsammans med persiljan. Skär dem i mindre bitar innan de steks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4125 KJ / 988 kCal
Fett45 g
Salt7.27 g
Kolhydrater83 g
Protein59 g
Kommentar
Brukar göra min fyllning med creme fraiche ibland om man vill spara lite tid 😊
My
2022-10-22