Crêpes med skinkfyllning

27
1
Crêpes med skinkfyllning

Ett läckert och mumsigt middagsrecept med fyllda pannkakor, eller crêpes som de också kallas (pannkakans franska kusin). Med en variant av bechamelsås, gjord på matlagningsgrädde och mjölk får du till en krämig fyllning som varvas med strimlad rökt skinka och purjolök. Servera med champinjonsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Crêpes med skinkfyllning

Ingredienser

4 portioner

Crêpes

1/2 purjolök
1 msk smör eller margarin
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
500 g strimlad rökt skinka
salt och peppar
2 förp pannkakor (à 600 g)
2 dl riven ost

Sallad

250 g champinjoner
1/2 kruka persilja
1 1/2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Om man vill kan man steka champinjonerna i matfett och blanda dem med stuvningen tillsammans med persiljan. Skär dem i mindre bitar innan de steks.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

My

2022-10-22

Brukar göra min fyllning med creme fraiche ibland om man vill spara lite tid 😊

Näringsvärde per portion

Energi 4125 KJ / 988 kCal
Fett 45 g
Salt 7.27 g
Kolhydrater 83 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden