Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar

41
1
Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar

Vägen till hjärtat går genom välkryddad mat! Här steks kycklingen tillsammans med en rivig ingefära och den blandningen är fenomenal. Lökdressingen är ett syrligt tillbehör där salladslök blandas med chiliflakes, soja och citronsaft som sedan vänds med krispiga groddar och saftig gurka. Använd kocktipset för mer smak!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar

Ingredienser

4 portioner

Lökdressing

1
påse salladslök (à 125 g)
1/2
citron
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
japansk soja
1 msk
olja
1/2
gurka
60 g
böngroddar

Ris

4
port ris (gärna fullkorn)

Kyckling

2 msk
riven ingefära
4
minutfiléer av kyckling
1 tsk
olja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt gärna ut oljan i dressingen mot sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentar

Helena

6/3/2020

Otroligt gott för så snabbt och lätt lagat.

Näringsvärde per portion

Energi 1752 KJ / 419 kCal
Fett 7 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept