Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar
Vägen till hjärtat går genom välkryddad mat! Här steks kycklingen tillsammans med en rivig ingefära och den blandningen är fenomenal. Lökdressingen är ett syrligt tillbehör där salladslök blandas med chiliflakes, soja och citronsaft som sedan vänds med krispiga groddar och saftig gurka. Använd kocktipset för mer smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
Lökdressing
1 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1/2 tsk chiliflakes
2 msk japansk soja
1 msk olja
1/2 gurka
60 g böngroddar
Ris
4 port ris (gärna fullkorn)
Kyckling
2 msk riven ingefära
4 minutfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1752 KJ / 419 kCal
Fett7 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Otroligt gott för så snabbt och lätt lagat.
Helena
2020-06-03