Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärsstekt kyckling med gurka och groddar

Vägen till hjärtat går genom välkryddad mat! Här steks kycklingen tillsammans med en rivig ingefära och den blandningen är fenomenal. Lökdressingen är ett syrligt tillbehör där salladslök blandas med chiliflakes, soja och citronsaft som sedan vänds med krispiga groddar och saftig gurka. Använd kocktipset för mer smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lökdressing: Ansa och skiva salladslöken. Pressa citronen.
  2. Blanda salladslök och chiliflakes med soja, citronsaft och olja i en skål.
  3. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i tunna skivor.  Blanda dem och groddarna med lökdressingen.
  4. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Kyckling: Skala och riv ingefäran. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar. Tillsätt den rivna ingefäran mot slutet av stekningen.
  6. Servera grönsakerna och kycklingen med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt gärna ut oljan i dressingen mot sesamolja.

Ingredienser

Portioner: 4
Lökdressing
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1/2 gurka
  • 50 g böngroddar
Ris
  • 4 port ris
Kyckling
  • 2 msk riven ingefära
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1811 kJ / 433 kCal