Ingefärsstekt färs med pak choi och böngroddar

Här är det massvis med godsaker som samlas i ett tortillabröd. Färs som steks och tar smaker från ingefära, morötter, salladslök, vitlök och soja. Bara där är vi hemma. Addera pakchoi och en sesammajonnäs, sedan låter vi maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2022

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl majonnäs
2 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
250 g pak choi
1 salladslök
1 lime
1/2 tsk sambal oelek
1 msk olja
salt
peppar
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
2 morötter
1 1/2 msk riven ingefära
2 salladslökar
350 g vegofärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
16 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3523 KJ / 842 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater80 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stVilken vrickad instruktion.
Lars
Testade inte vegofärs, men med fläskfärs blev det riktigt gott.
Philip