Banan- och chokladpannkaka med ingefära

4
0
Banan- och chokladpannkaka med ingefära

Bananpannkaka med choklad är en drömefterrätt som plättlätt kan tillagas laktos- och mjölkproteinfria. Stek de små pannkakorna i kokosolja så förstärks den exotiska smaken och känslan av att du sitter och äter vid ett bambubord under en palm. Servera bananpannkakorna med det du gillar bäst; färska bär, glass eller vanlig vispad grädde.

Skriv ut
Banan- och chokladpannkaka med ingefära

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 msk
kakao
2 tsk
mald ingefära
2
bananer
2 dl
mjölk eller nötdryck
1
ägg
1/2 dl
rårörsocker
ca 3 msk
kokosolja eller smör

Till servering

grädde
florsocker eller lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller nötdryck och byt smör mot laktosfritt smör eller kokosolja. Välj lönnsirap eller laktosfri grädde att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj nötdryck eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj kokosolja eller annat mjölkproteinfritt matfett. Välj lönnsirap eller mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt att servera till.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blodapelsin med saffranshonung och pistagehonung passar överraskande fint till pannkakorna.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1539 KJ / 368 kCal
Fett 13 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 53 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept