Banan- och chokladpannkaka med ingefära
Bananpannkaka med choklad är en drömefterrätt som plättlätt kan tillagas laktos- och mjölkproteinfria. Stek de små pannkakorna i kokosolja så förstärks den exotiska smaken och känslan av att du sitter och äter vid ett bambubord under en palm. Servera bananpannkakorna med det du gillar bäst; färska bär, glass eller vanlig vispad grädde.
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk mald ingefära
2 bananer
2 dl mjölk eller nötdryck
1 ägg
1/2 dl rårörsocker
ca 3 msk kokosolja eller smör
Till servering
grädde
florsocker eller lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehören.
Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett13 g
Salt0.73 g
Kolhydrater53 g
Protein8 g
Kommentar
Känns som att ni glömde ett steg i instruktionerna mellan blanda och stek 😅
Oskar
2024-01-07Hej Oskar! Ja det får vi verkligen hålla med om. Nu är receptet uppdaterat, stort tack för din hjälp. Hoppas du ändå lyckades med dina pannkakor. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-08