Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Banan- och chokladpannkaka med ingefära

Bananpannkaka med choklad är en drömefterrätt som plättlätt kan tillagas laktos- och mjölkproteinfria. Stek de små pannkakorna i kokosolja så förstärks den exotiska smaken och känslan av att du sitter och äter vid ett bambubord under en palm. Servera bananpannkakorna med det du gillar bäst; färska bär, glass eller vanlig vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Mosa bananerna och vispa ihop dem med mjölk, ägg och socker.
  3. Stek små pannkakor i kokosolja eller smör i en stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. 
  4. Servera pannkakorna med grädde och florsocker eller lönnsirap.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk eller nötdryck och byt smör mot laktosfritt smör eller kokosolja. Välj lönnsirap eller laktosfri grädde att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj nötdryck eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj kokosolja eller annat mjölkproteinfritt matfett. Välj lönnsirap eller mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt att servera till.

Tips

Blodapelsin med saffranshonung och pistagehonung passar överraskande fint till pannkakorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 bananer
  • 2 dl mjölk eller nötdryck
  • 1 ägg
  • 1/2 dl rårörsocker
  • ca 3 msk kokosolja eller smör
Till servering
  • grädde
  • florsocker eller lönnsirap
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare