Melon- och ingefärslassi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Melon- och ingefärslassi

Denna indiska variant av smoothie är lika superenkel att göra, som lyxig att smaka eller bjuda på. En melon- och ingefärslassi funkar bra både som dessert och mellanmål och svalkar gott då den bör serveras med en is.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär melonköttet i tärningar.
  2. Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i matberedare tills det skummar.
  3. Häll upp i glas, gärna med is.
  4. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 3
  • ca 75 g melonkött (t ex galia, skalad och urkärnad)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk rårörsocker
Lägg till i inköpslistan