Melon- och ingefärslassi
Denna indiska variant av smoothie är lika superenkel att göra, som lyxig att smaka eller bjuda på. En melon- och ingefärslassi funkar bra både som dessert och mellanmål och svalkar gott då den bör serveras med en is.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
3 portioner
ca 75 g melonkött (t ex galia, skalad och urkärnad)
2 dl naturell yoghurt (3 %)
4 dl vatten
1/2 tsk malen ingefära
2 msk rårörsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har inte hunnit prova än, men det verkar gott utan socker, jag begriper bara inte varför det skall vara SOCKER i allt.
Ulf
2014-01-20Jag tycker att man ska ha så lite socker som möjligt och hellre använda söta frukter eller AGAVE SIRAP som jag finner vara ett ypperligt alternativ till socker.
Renée
2014-01-13