Melon- och ingefärslassi

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
2
Melon- och ingefärslassi

Denna indiska variant av smoothie är lika superenkel att göra, som lyxig att smaka eller bjuda på. En melon- och ingefärslassi funkar bra både som dessert och mellanmål och svalkar gott då den bör serveras med en is.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Melon- och ingefärslassi

Ingredienser

3 portioner
ca 75 g  melonkött (t ex galia, skalad och urkärnad)
2 dl  naturell yoghurt (3 %)
4 dl  vatten
1/2 tsk  malen ingefära
2 msk  rårörsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Har inte hunnit prova än, men det verkar gott utan socker, jag begriper bara inte varför det skall vara SOCKER i allt.

Ulf

2014-01-20

Jag tycker att man ska ha så lite socker som möjligt och hellre använda söta frukter eller AGAVE SIRAP som jag finner vara ett ypperligt alternativ till socker.

Renée

2014-01-13

Testa liknande recept

Yoghurtdrink med honung
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minthie
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melony melonsmoothie
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärssirap
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
California Smoothie
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och avokadosmoothie med ingefära
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 15 min att tillaga