Melon- och ingefärslassi
Denna indiska variant av smoothie är lika superenkel att göra, som lyxig att smaka eller bjuda på. En melon- och ingefärslassi funkar bra både som dessert och mellanmål och svalkar gott då den bör serveras med en is.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
3 portioner
ca 75 g melonkött (t ex galia, skalad och urkärnad)
2 dl naturell yoghurt (3 %)
4 dl vatten
1/2 tsk malen ingefära
2 msk rårörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har inte hunnit prova än, men det verkar gott utan socker, jag begriper bara inte varför det skall vara SOCKER i allt.
Ulf
2014-01-20Jag tycker att man ska ha så lite socker som möjligt och hellre använda söta frukter eller AGAVE SIRAP som jag finner vara ett ypperligt alternativ till socker.
Renée
2014-01-13