Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma

3
2
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma

Senap hör julen till och en hemlagad senap är oftast godare än den du köper i butiken. I denna julsenap kombineras ljuvligt het ingefära med kryddig kardemumma. Det goda resultatet är perfekt till skinkan, korven eller på smörgåsen.

Skriv ut
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma

Ingredienser

ca 3 dl
1 dl
äppelcidervinäger
1 dl
vatten
3 1/2 msk
gula senapsfrön
2 msk
bruna senapsfrön
2 msk
riven färsk ingefära
1 krm
kardemummakärnor
4 msk
rårörsocker
1 1/2 tsk
salt
3 msk
olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Karin

2020-12-15

Efter att gjort olika senap varje jul så stannade jag vid denna. Riktigt god senap och omtyckt av alla vid jul.

Ellen

2018-12-04

Hej! Tänker att detta kan bli en fin julklapp, men hur länge håller den oöppnad respektive öppnad?

Redaktionen ICAse

2018-12-10

Hej Ellen! Det beror på hygienen när man tillverkar senapen, rena burkar och hur den sedan förvaras. Kylskåp är att föredra. Men ca 1 månad borde inte vara något problem som oöppnad. Öppnad handlar det om hur länge den står framme, att man använder rena redskap när man tar senap från burken osv. Och dofta och smaka bör man göra. Börjar den mögla ska den slängas. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1393 KJ / 334 kCal
Fett 22 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 26 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept