Äppelchutney

Betyg 4.4 av 5.
77 personer har röstat
35
Äppelchutney

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Äppelchutney

Ingredienser

ca 5 dl
1 kg  syrliga äpplen
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
2   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2   kanelstänger
1 tsk  riven färsk ingefära
4 dl  äppelcidervinäger
5 dl  rårörsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Sååå god! 🤩

Heidi

2023-12-12

Luktade Vinäger i hela huset långt efter allt kokat färdigt!!! Får de hur det smakar när det har "mognat" några veckor!!? Verkar vara lite väl mycket vinäger i! Kan receptet stämma?? Bengt O

Bengt

2023-11-14

Så lätt att göra och chutneyn blev underbart god. Vi har den i stället för mangochutney i vissa maträtter och den är dessutom jättegod till ost.

Kristina

2023-11-09

Näringsvärde per portion

Energi10576 KJ / 2530 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater602 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron och vallmokakor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potato cupcake med limetopping
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelbiskvier
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga