Äppelchutney

Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
50
Äppelchutney

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Äppelchutney

Ingredienser

ca 5 dl
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl rårörsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Det står förvaras i kylskåp. Betyder det att chutneyn inte blir skafferis-hållbar som en sylt? Ändå har man kokat upp ingredienserna och haft ganska mycket socker, och då i steriliserade burkar borde det står sig oöppnad utanför kylskåp?

Isabel

2024-11-02

Hej Isabel! Jo, visst är det så. Om man har steriliserade burkar så borde det absolut gå att förvara den i skafferi. Vänliga hälsningar Tove.

Redaktionen

2024-11-05

Blev jättegod jade även några cm hackad ingefära pch en näve russin med

Stefan

2024-10-31

Blev jättegod hade även i 3cm färsk hackad ingefära och russin

Stefan

2024-10-31

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10576 KJ / 2530 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater602 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citron och vallmokakor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potato cupcake med limetopping
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta äpplen i must
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga