Äppelchutney

Betyg 4.4 av 5.
68 personer har röstat
24
Äppelchutney

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Äppelchutney

Ingredienser

Ger 1 stor sats
1 kg  syrliga äpplen
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
2   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2   kanelstänger
1 tsk  riven färsk ingefära
4 dl  äppelcidervinäger
5 dl  rårörsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
68 personer har röstat

Kommentarer

Ska den vara lös och rinnig när den kokat klar? Eller hur ska konstisensen vara?

Christine

2022-10-24

Supergott till stekt halloumi

Åsa

2022-09-17

Låter som något man kan prova med Cydonia, dvs den kvittensort som ser ut som stora päron.

Kaeth

2021-10-30

Testa liknande recept

Plommonsylt med kanel
Betyg 3.8 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronkakor med vallmofrön
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rykande kryddte
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potato cupcake med limetopping
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katalansk chokladtryffel med apelsin och kanel
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga