Äppelchutney
Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
ca 5 dl
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl rårörsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10576 KJ / 2530 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater602 g
Protein6 g
Kommentarer
Det står förvaras i kylskåp. Betyder det att chutneyn inte blir skafferis-hållbar som en sylt? Ändå har man kokat upp ingredienserna och haft ganska mycket socker, och då i steriliserade burkar borde det står sig oöppnad utanför kylskåp?
Isabel
2024-11-02Hej Isabel! Jo, visst är det så. Om man har steriliserade burkar så borde det absolut gå att förvara den i skafferi. Vänliga hälsningar Tove.
Redaktionen
2024-11-05Blev jättegod jade även några cm hackad ingefära pch en näve russin med
Stefan
2024-10-31Blev jättegod hade även i 3cm färsk hackad ingefära och russin
Stefan
2024-10-31