Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Sockersaltad gurkrelish

Enkelt recept på en frisk och piffig gurkröra med riven gurka, vitlök, jalapeños och färsk ingefära. Något litet extra som passar till det mesta från grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv gurkan grovt. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och hacka jalapeñon.
  2. Blanda gurka, vitlök, jalapeño och salt i en bunke och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter. 
  3. Skala och riv ingefäran. Sila av vätskan från gurkblandningen och blanda med ingefära, socker och ättika. Låt stå ca 10 minuter tills sockret smält. 
  4. Till servering: Servera gurkrelishen till grillad korv. Fler tips på korvtopping hittar du här, Rödlöks- och rödkålsmarmelad och Senapskaviar.

För alla

Kontrollera innehållet i korven i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 jalapeño
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk strösocker
  • 1 1/2 msk ättika (12%)
Till servering
  • grillad korv
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer