Limegravad lax känns alltid somrig, fräsch och lyxig. Tänk på att gravad lax bör ligga i frysen i ett par dygn. Servera gärna laxen som förrätt på rostat bröd med fransk senapssås, i en sallad eller med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 kg lax (helst mellanbit)
1/2 dl salt
1/2 dl socker
1 knippe dill
saft av 2 lime (2 lime motsvarar ca 1/2 dl limesaft)
Gör så här
Tips
Fransk senapssås: Blanda 2 msk fransk senap, 1 tsk socker, 4 msk grädde och 2 msk hackad gräslök. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
3 st
Kommentarer
Hej Cahtarina!
Det stämmer att de har ändrat i sina normer gällande detta.
Redaktionen
2015-04-10
Mycket gott. Använde Line juice och skivad Lime. Tre dagars gravning är att föredra.
Charlotte
2015-04-03
Låter gott, ska pröva det men utan att frysa förs för det behövs inte enligt Livsmedelsverket.
Kommentarer
Hej Cahtarina! Det stämmer att de har ändrat i sina normer gällande detta.
Redaktionen
2015-04-10Mycket gott. Använde Line juice och skivad Lime. Tre dagars gravning är att föredra.
Charlotte
2015-04-03Låter gott, ska pröva det men utan att frysa förs för det behövs inte enligt Livsmedelsverket.
Katarina
2015-03-31