Limegravad lax

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Limegravad lax

Limegravad lax känns alltid somrig, fräsch och lyxig. Tänk på att gravad lax bör ligga i frysen i ett par dygn. Servera gärna laxen som förrätt på rostat bröd med fransk senapssås, i en sallad eller med kokt potatis.

Limegravad lax

Ingredienser

4 portioner
1 kg lax (helst mellanbit)
1/2 dl salt
1/2 dl socker
1 knippe dill
saft av 2 lime (2 lime motsvarar ca 1/2 dl limesaft)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Hej Cahtarina! Det stämmer att de har ändrat i sina normer gällande detta.

Redaktionen

2015-04-10

Mycket gott. Använde Line juice och skivad Lime. Tre dagars gravning är att föredra.

Charlotte

2015-04-03

Låter gott, ska pröva det men utan att frysa förs för det behövs inte enligt Livsmedelsverket.

Katarina

2015-03-31

Näringsvärde per portion

Energi750 KJ / 180 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Gravad lax
Betyg 4.2 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad