Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Limegravad lax

Limegravad lax känns alltid somrig, fräsch och lyxig. Tänk på att gravad lax bör ligga i frysen i ett par dygn. Servera gärna laxen som förrätt på rostat bröd med fransk senapssås, i en sallad eller med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax som gravas bör helst ligga i frysen i ett par dygn. Halvtina laxen. Dela den i två benfria filéer.
  2. Blanda salt, socker och hackad dill. Gnid in filéerna med hälften av blandningen. Stänk över limesaft och lägg ihop filéerna.
  3. Lägg dem i en form som bottnats med en del av blandningen. Strö över resten över laxen. Täck formen och ställ den kallt 2-3 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden. Laxen kan också gravas i en kraftig plast/fryspåse. Skrapa av kryddorna och skär upp laxen i tunna skivor.
  4. Servera dem med en sallad och limeklyftor, på rostat bröd eller strimlad i en sallad. God också med en fransk senapssås (se tips) och kokt potatis.

Tips

Fransk senapssås: Blanda 2 msk fransk senap, 1 tsk socker, 4 msk grädde och 2 msk hackad gräslök. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lax (helst mellanbit)
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 1 knippe dill
  • saft av 2 lime (2 lime motsvarar ca 1/2 dl limesaft)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 750 kJ / 180 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer