Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Nudlar, studenträddaren nummer ett, kan för bara några kronor till kännas både lyxigare och matigare. Koka nudlarna i buljong, som får smak av vitlök och ingefära, och lägg till broccoli och purjolök. Klart!

Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
12 dl höns-, kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
4 port nudlar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. ägg.
Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett1 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räkor och broccoli i paneng curry
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling Shanghai med nudlar
    Betyg 2.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad