Ingefärsbakad spetskål med koriander
Kål, ingefära och koriander är en ljuvlig smakkombo. Rosta den marinerade spetskålen i ugnen en kvart. Sen rör du ihop en chilisoja och lägger på gröna bönor på ugnsplåten med spetskålen och låter det ugnsbakas några minuter. Servera kålen och bönorna med chilisojan på tillsammans med ris, lime och gräddfil smaksatt med koriander. Och toppa med lite cashewnötter. MUMMA!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
4 portioner
Kål och bönor
1 msk riven ingefära
2 tsk strösocker
2 msk olja
600 g spetskål eller vitkål
salt
1 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
Chilisoja
1 röd peppar (chili)
1 lime
2 msk japansk soja
1 msk vatten
4 port ris
Tillbehör
1 förp färsk koriander (à 20 g)
2 dl gräddfil
salt
peppar
1 förp cashewnötter (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 547 kCal
Fett22 g
Salt3.4 g
Kolhydrater69 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott!
Molly
2022-05-24Gott! Oväntat gött! Vi gjorde med vitkål och vanliga ärtor! Mycket mumsigt!
Nina
2021-05-03