Ingefärsbakad spetskål med koriander

3
1 Klimatsmart
Ingefärsbakad spetskål med koriander

Kål, ingefära och koriander är en ljuvlig smakkombo. Rosta den marinerade spetskålen i ugnen en kvart. Sen rör du ihop en chilisoja och lägger på gröna bönor på ugnsplåten med spetskålen och låter det ugnsbakas några minuter. Servera kålen och bönorna med chilisojan på tillsammans med ris, lime och gräddfil smaksatt med koriander. Och toppa med lite cashewnötter. MUMMA!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Ingefärsbakad spetskål med koriander

Ingredienser

4 portioner

Kål och bönor

1 msk
riven ingefära
2 tsk
strösocker
2 msk
olja
800 g
spetskål eller vitkål
-
salt
1
förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)

Chilisoja

1
röd peppar (chili)
1
lime
2 msk
japansk soja
1 msk
vatten
4
port ris

Tillbehör

1
förp färsk koriander (à 20 g)
2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar
1
förp cashewnötter (à 70 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gräddfilen med lite sesamfrö.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Nina

2021-05-03

Gott! Oväntat gött! Vi gjorde med vitkål och vanliga ärtor! Mycket mumsigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2280 KJ / 547 kCal
Fett 22 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept