Harissabakad spetskål och tomat med jordnötssås
Spetskålens milda smak utvecklas perfekt när den lagas i ugnen tillsammans med lök och tomater. Härlig extra smak ger också harissan som blandas med söt honung. Servera gärna den ugnsbakade spetskålen med lite extra jordnötter.
Ingredienser
2 portioner
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1/2 msk riven ingefära
1 msk olja
1 1/2 dl vatten
1 dl saltade och rostade jordnötter
1 msk japansk soja
1/2 msk limesaft
Spetskål
500 g spetskål
150 g steklök
2 tomater
1 msk olja
1 msk harissa
1 msk honung
1/2 dl vatten
1 msk smör
salt
2 port ris eller nudlar
Till servering
1 kruka koriander
saltade och rostade jordnötter, rostad lök eller salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med ris och utan topping.
Energi4022 KJ / 987 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater126 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska jordnötssåsen vara i botten på formen eller ovanpå kålen?
Ann-marie
2022-10-09