Currygryta
Den här mustiga indiska grönsaksgrytan Bharela sabzi shaak är en välsmakande currygryta som vinner på att göras i förväg så att smakerna får gifta ihop sig.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
8 - 12 små gula lökar
2 auberginer
2 spetspaprikor
2 msk olja
9 dl vatten
2 tsk salt
8 - 12 små delikatesspotatisar
färsk koriander till garnering
Kryddblandning
3 dl rostade jordnötter
1 dl soja- eller kikärtsmjöl
6 vitlöksklyftor
5 msk farinsocker
2 msk finriven färsk ingefära
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen koriander
5 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur fyller man de små gula lökarna med röra? Ska potatisarna stekas som de är? Med skal och hela?
Mitra
2020-12-30