Currygryta

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Currygryta

Den här mustiga indiska grönsaksgrytan Bharela sabzi shaak är en välsmakande currygryta som vinner på att göras i förväg så att smakerna får gifta ihop sig.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Currygryta

Ingredienser

4 portioner
8 - 12   små gula lökar
2   auberginer
2   spetspaprikor
2 msk  olja
9 dl  vatten
2 tsk  salt
8 - 12   små delikatesspotatisar
färsk koriander till garnering

Kryddblandning

3 dl  rostade jordnötter
1 dl  soja- eller kikärtsmjöl
6   vitlöksklyftor
5 msk  farinsocker
2 msk  finriven färsk ingefära
1 msk  chilipulver
1 msk  malen spiskummin
4 tsk  gurkmeja
4 tsk  malen koriander
5 msk  olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Hur fyller man de små gula lökarna med röra? Ska potatisarna stekas som de är? Med skal och hela?

Mitra

2020-12-30

Testa liknande recept

Indiska blomkålsbollar
Betyg 3.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med röd paprika
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv mandalay
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga