Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fläskfilé med rostad kokos i currybuljong

Smakrik och mättande är denna indiska köttgryta som också ser mycket inbjudande ut. Fläskfilén med rostad kokos i currybuljong serveras med basmatiris för en god vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilé i tärningar, ca 3 x 3 cm.
  2. Skala och skär morötter i grova bitar. Skala och grovhacka lök. Bryt blomkålshuvudet i små buketter.
  3. Bryn köttet i olivolja. Salta och peppra. Ta upp köttet.
  4. Lägg ner grönsakerna i pannan och fräs i 3-4 minuter. Rör i indisk paste. Fräs i ytterligare någon minut. Häll på kycklingfond samt vatten. Rör om och koka upp. Lägg i köttbitarna. Låt småkoka i 10 minuter med lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta kokosrasp i en torr het stekpanna.
  6. Fördela kött och buljong i djupa tallrikar. Strö över kokos och garnera gärna med färska myntablad. Servera med basmatiris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk indisk paste t ex tandoori eller curry
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 1 dl kokosrasp
  • ev basmatiris till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer