Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.

Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
ca 500 g sötpotatis
4 port fullkornsris
2 msk olivolja
1 msk svarta senapsfrön
1 1/2 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
400 ml lätt kokosmjölk
10 cocktailtomater (gärna romanticatomater)
1 lime
salt
svartpeppar
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 627 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
22 stSå otroligt god!! 50% av vattnet och den blir perfekt i smak och konsistens. Tog bruna senapsfrön för hade inte svarta och de smakade bra de också.
Emy
Gott! Hoppade ris och senapsfrö, använde vanlig kokosmjölk, lade till morötter. Ska testa ha i lite jordnötter eller cashewnötter, tror det kan bli bra. Blev 5 portioner för mig.
Erika
Använde vanlig kokosmjölk och spiskummin, hoppade över senapsfrö. Mycket bra resultat som räckte till 7 portioner.
Mitra