Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Betyg 3.7 av 5.299 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Hitta hettan i vardagen med denna sötpotatisgryta från Indien. Kikärtor, chili och ingefära gör den här grytan till en riktig hälsobomb. En vegetarisk dröm helt enkelt.

Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

Ingredienser

4 portioner
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
ca 500 g sötpotatis
4 port fullkornsris
2 msk olivolja
1 msk svarta senapsfrön
1 1/2 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
400 ml lätt kokosmjölk
10 cocktailtomater (gärna romanticatomater)
1 lime
salt
svartpeppar
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Så otroligt god!! 50% av vattnet och den blir perfekt i smak och konsistens. Tog bruna senapsfrön för hade inte svarta och de smakade bra de också.

    Emy

  • Gott! Hoppade ris och senapsfrö, använde vanlig kokosmjölk, lade till morötter. Ska testa ha i lite jordnötter eller cashewnötter, tror det kan bli bra. Blev 5 portioner för mig.

    Erika

  • Använde vanlig kokosmjölk och spiskummin, hoppade över senapsfrö. Mycket bra resultat som räckte till 7 portioner.

    Mitra

  • Skippade kummin och tog mangocurry istället för vanlig curry. Inga senapsfrön heller. Körde på vanlig fetthalt på kokosmjölken, för att få det lite krämigare. Trevlig gryta med lite matigare känsla.

    Susanne

  • Jag gissar att receptet har felöversatts från engelskans ”cumin” som betyder spiskummin och inget annat. (Kummin som används i bröd och snaps heter ”caraway” tror jag, och är nog inte den smaksättning som avses i detta recept med indiska influenser.)

    Mikael

  • Den här gör jag ofta, men har anpassat lite. Tagit bort kummin det gillar jag inte. Tar kokosmjölken (vanlig ej lätt) och fyller sedan på med vatten till lagom konsistens, beror lite på hur mkt sötpotatis jag har (storleken på den....) men oftast mindre än i receptet. Kikärtorna sparar jag till bara ngn minut kvar så de blir "tuggiga". Vänder också ner spenat i slutet med tomaterna. Oftast äter jag utan ris bara som den är, mannen hemma vill ha ris också.

    Maria

  • För mycket kummin, smaken tar över, skulle skippat den helt och hållet och använt andra kryddor

    Iuliia

  • Vi vuxna tyckte att, det var gott, ungdomarna i familjen tyckte att det skulle ha varit kyckling istället för kikärtor. Använde alla kryddor för utom senapsfrö.

    Ulrika

  • Jättegoda smaker. La till lite färsk spenat och tortilla bröd till. Rekommenderas!

    Jessica

  • Så mycket smak, supergod. Modifierade oxå lite, hade inga senapsfrön, tog spiskummin, hälften av vattnet och löken och vanlig kokosmjölk. Skippar tomaterna till nästa gång.

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi2652 KJ / 627 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Papardelle med grönkålspesto
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad