En krämig variant av en klassisk indisk soppa. En härlig kombination av värmande kryddor ihop med röda linser ger en lättlagad, nyttig och underbart god vegetarisk rätt. Toppa soppan med turkisk yoghurt för en frisk avrundning och lite chili för extra hetta.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2015
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lollo
2022-11-20Reducera vätskan och öka samtliga smaksättare och addera fond. Då blir det smaskens
Carola
2022-03-08Instämmer med tipset om kycklingbuljongtärningar. Stor succé härhemma!
Ylva
2022-01-19Bästa linssoppan enligt vår familj. Absolut ej smaklös som några skriver, hade en rätt stark chili och kryddor av hög kvalite. Lite mer ingefära. Tipset om koriander ska jag använda nästa gång