Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

221
18
Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

En krämig variant av en klassisk indisk soppa. En härlig kombination av värmande kryddor ihop med röda linser ger en lättlagad, nyttig och underbart god vegetarisk rätt. Toppa soppan med turkisk yoghurt för en frisk avrundning och lite chili för extra hetta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 bit purjolök (à ca 10 cm)
1 röd chili (t ex spansk peppar)
3 dl torkade röda linser
1 msk riven färsk ingefära
1 1/2 msk olja
1 msk curry
1 kanelstång
3 gröna kardemummakapslar eller 1/2 krm malen kardemumma (för 4 portioner)
13 dl vatten
2 tsk salt
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad citronjuice
turkisk yoghurt och malen torkad chilifrukt till servering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

221

Kommentarer

Lollo

2022-11-20

Reducera vätskan och öka samtliga smaksättare och addera fond. Då blir det smaskens

Carola

2022-03-08

Instämmer med tipset om kycklingbuljongtärningar. Stor succé härhemma!

Ylva

2022-01-19

Bästa linssoppan enligt vår familj. Absolut ej smaklös som några skriver, hade en rätt stark chili och kryddor av hög kvalite. Lite mer ingefära. Tipset om koriander ska jag använda nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 1631 KJ / 390 kCal
Fett 31 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 17 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden