Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad fläskschnitzel med currystekt blomkål

Grillad schnitzel av fläskkött med currystekt blomkål går snabbt att laga. Blomkålen steker du i en panna på grillen och kryddar indiskt med curry och kummin. Servera fläskschnitzeln med blomkålen, naanbröd och matyoghurt smaksatt med mango chutney. Snabbt som indisk take away!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i buketter. Ansa, skölj och strimla purjolöken grovt. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
  2. Stek blomkål och purjo sakta i olivoljan i en gjutjärnspanna ca 5 minuter (gärna på grillen). Tillsätt curry och kummin och stek ytterligare någon minut. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner äpplena.
  3. Grilla schnitzeln på ett riktigt hett grillgaller, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera schnitzeln med blomkål, sallad, grillat naanbröd och gärna matlagningsyoghurt smaksatt med mango chutney.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 700 g blomkål
  • 1 purjolök
  • 1 grönt äpple
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk kummin
  • flingsalt lime
  • svartpeppar
  • ca 600 g fläskschnitzel
Till servering
  • sallad
  • naanbröd
  • matlagningsyoghurt
  • mango chutney
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1986 kJ / 475 kCal