Indisk grönsakscurry

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Indisk grönsakscurry

Magnifik, lättlagad indisk grönsakscurry. Fräs mumsiga blomkålsbuketter, strimlad grann potatis och curry tillsammans. Komplettera med matlagningsyoghurt, banan och vitlök. Servera med smaklig mango chutney och cashewnötter - du får en sagolik rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Indisk grönsakscurry

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 litet blomkålshuvud
5 stora potatisar
1/2 dl olja
3 msk curry
4 krossade vitlöksklyftor
125 g frysta ärtor
1 dl matlagningsyoghurt
1 skivad banan
salt
peppar
1 dl cashewnötter
mango chutney till servering

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakar alldeles för lite

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi1856 KJ / 440 kCal
Fett21 g
Salt0.78 g
Kolhydrater49 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Currystekt blomkål med mandel
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kycklingben med indisk potatisgryta
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingpastasallad i curryyoghurt
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mild lammcurry
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad