Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indisk fiskbullegratäng

Söker du ett spännande, gott och lättlagat vardagsrecept som kommer uppskattas av hela familjen så ska du laga indisk fiskbullegratäng! Morötterna och potatisen gör gratängen ordentligt mättande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 2 portioner.

  1. Skala och hacka löken. Skala morot och potatis och skär dem i tärningar.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs lök, morot- och potatistärningar tills de börjar mjukna, ca 10 min.
  3. Smula över en halv fiskbuljongtärning och späd med 2 1/2 dl vatten. Strö över maizenaredning och tillsätt 1/2 tsk vardera av gurkmeja, ingefära och koriander samt ev salt. Lägg i 1 dl gröna ärter och häll röran i en lätt smord ugnssäker form.
  4. Låt vattnet rinna av ordentligt från fiskbullarna. Stick ner fiskbullarna i potatisröran.
  5. Riv 2 dl ost och strö över fiskbullarna. Sätt in i ugnen i 225° i ca 10 min. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 potatisar
  • 1 flaska olja
  • fiskbuljongtärning
  • maizenaredning för ljusa såser
  • gurkmeja
  • ingefära
  • koriander
  • salt
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 1 burk fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?