Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskbullar med kokoscurry och vitlöksstekt bladspenat

Lyxiga fiskbullar i smakrik sås av currypaste, lättkokosmjölk och gul lök. Till fiskbullarna fräser du färsk bladspenat i vitlök och serverar tillsammans med ris och ett grovt rågbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm fiskbullarna enligt anvisning.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivolja. Rör ner röd currypaste, lättkokosmjölk och socker. Låt småkoka i ett par minuter. Rör ner maizenaredningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fräs hastigt den färska bladspenaten och vitlöksklyftan i en het panna med olivolja.
  4. Lägg upp fiskbullarna och spenaten i djupa tallrikar. Skeda över såsen.
  5. Servera med ris och grovt rågbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt fiskbullar (à 330 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk röd currypaste
  • 4 dl lättkokosmjölk
  • 1 msk socker
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • salt
  • peppar
  • 2 påsar färsk bladspenat
  • 1 grovhackad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan