Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Turkisk kebab med tomatsallad

Het turkisk kebab med en fantastiskt god tomatsallad. Salladen är en utmärkt blandning av tomater, rödlök och mynta med en syrlig smak från citronsaft.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda färsen med matyoghurt, ägg, pressade vitlöksklyftor, spiskummin, salt och peppar.
  3. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Forma färsen runt små grillspett av trä till avlånga köttbullar. Lägg dem i en ugnsäker form och pensla med oljan . Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Sallad: Skölj och tärna tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och mynta. Tillsätt olja, citronsaft och salt.
  5. Till servering: Servera kebaben med tomatsalladen, bulgur och matyoghurten smaksatt med lite rivet citronskal.

För alla

Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 1 ägg
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 msk olja
Tomatsallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 msk hackad mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • bulgur
  • yoghurt smaksatt med rivet citronskal
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?