Turkisk kebab med tomatsallad

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
5
Turkisk kebab med tomatsallad

Het turkisk kebab med en fantastiskt god tomatsallad. Salladen är en utmärkt blandning av tomater, rödlök och mynta med en syrlig smak från citronsaft.

Turkisk kebab med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
500 g  nötfärs
1/2 dl  matyoghurt
1   ägg
1 - 1 1/2   vitlöksklyftor
1 tsk  spiskummin
1 tsk  salt
1 krm  chilipeppar
1 msk  olja

Tomatsallad

4   tomater
1   rödlök
3 msk  hackad mynta
2 msk  olivolja
1 msk  pressad saft av citron
1/2 tsk  salt

Till servering

bulgur
yoghurt smaksatt med rivet citronskal

För alla

Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Maten blev uppskattad gär hemma! Supergott!!

Tobias

2021-10-28

Hej Anna och Annika! Vad kul att det blev så uppskattat! Det är en favorit hemma hos oss också! Hälsningar Veronica

Redaktionen

2015-06-26

Jättegott! Lätt att göra till många! Följde receptet till punkt och pricka! Bra smak och omtyckt av alla i familjen. Tomatsalladen supergod! Vi tog även hackad lök, gräddfil och ajvar stark till. Ris funkar bra, men ej nödvändigt! Kommer att göra det fler gånger,

Annika

2015-06-25

Testa liknande recept

Kebab med krispig rödkålsbulgur
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Icli köfte - turkisk kibbeh
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga