Turkisk kebab med tomatsallad
Het turkisk kebab med en fantastiskt god tomatsallad. Salladen är en utmärkt blandning av tomater, rödlök och mynta med en syrlig smak från citronsaft.
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1/2 dl matyoghurt
1 ägg
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 msk olja
Tomatsallad
4 tomater
1 rödlök
3 msk hackad mynta
2 msk olivolja
1 msk pressad saft av citron
1/2 tsk salt
Till servering
bulgur
yoghurt smaksatt med rivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maten blev uppskattad gär hemma! Supergott!!
Tobias
2021-10-28Hej Anna och Annika! Vad kul att det blev så uppskattat! Det är en favorit hemma hos oss också! Hälsningar Veronica
Redaktionen
2015-06-26Jättegott! Lätt att göra till många! Följde receptet till punkt och pricka! Bra smak och omtyckt av alla i familjen. Tomatsalladen supergod! Vi tog även hackad lök, gräddfil och ajvar stark till. Ris funkar bra, men ej nödvändigt! Kommer att göra det fler gånger,
Annika
2015-06-25