Turkisk kebab med tomatsallad

25
5
Turkisk kebab med tomatsallad

Het turkisk kebab med en fantastiskt god tomatsallad. Salladen är en utmärkt blandning av tomater, rödlök och mynta med en syrlig smak från citronsaft.

Turkisk kebab med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
1/2 dl matyoghurt
1 ägg
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 msk olja

Tomatsallad

4 tomater
1 rödlök
3 msk hackad mynta
2 msk olivolja
1 msk pressad saft av citron
1/2 tsk salt

Till servering

bulgur
yoghurt smaksatt med rivet citronskal

För alla

Gör glutenfri: servera med ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Tobias

2021-10-28

Maten blev uppskattad gär hemma! Supergott!!

Redaktionen

2015-06-26

Hej Anna och Annika! Vad kul att det blev så uppskattat! Det är en favorit hemma hos oss också! Hälsningar Veronica

Annika

2015-06-25

Jättegott! Lätt att göra till många! Följde receptet till punkt och pricka! Bra smak och omtyckt av alla i familjen. Tomatsalladen supergod! Vi tog även hackad lök, gräddfil och ajvar stark till. Ris funkar bra, men ej nödvändigt! Kommer att göra det fler gånger,