UNDER 30 MIN | Medel

Hummus

Omtyckt röra på kikärtor, vitlök och sesampaste. Röran kryddas med spiskummin, färskpressad citronjuice och olivolja. Allt mixas till en härligt slät röra som passar till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av kikärterna. Skala och grovhacka vitlöken.
  2. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronjuice, spiskummin och olivolja med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp i en skål och ringla över lite extra olivolja. Garnera ev med rödlök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini (sesampaste)
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja + att ringla över
  • ev rödlök till garnering
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1565 kJ / 374 kCal